Methodieken

Onderstaande technieken kan ik afzonderlijk of in combinatie met elkaar gebruiken. Allen kunnen onderdeel zijn van het natuurgeneeskundige holistische consult. Zo krijgt u een behandeling op maat.

thaise yogamassage eindhoven In Thailand zeggen ze: alsof je lichaam overspoeld wordt door duizend golven…

Een goede thaise masseur werkt vanuit metta (liefdevolle aandacht) en meditatie. Een thaise masseur gebruikt handen, onderarmen, ellebogen en knieën en voelt goed aan hoever een strekking heilzaam is en is op zoek naar de grens.

De kunst is om te luisteren naar de taal van het lichaam.

Je ligt, gekleed in makkelijke kleding, op een mat. Je lichaam wordt rustig en ritmisch bewogen en, op de uitademing, in poses van de yoga gebracht. Het lichaam wordt hierbij uitgenodigd om zich te openen, zodat de beweging steeds iets verder kan gaan. Je geeft je over aan een opeenvolging van bewegingen en ritmische druk op de sen-lijnen, waarbij je lichaam wordt meegenomen in de beweging van de masseur.

Thaise Yogamassage nodigt je uit om met stille aandacht en diep invoelen meer in contact te komen met jezelf, waardoor er ruimte ontstaat om spanningen los te laten.

Thaise Yogamassage geniet in Thailand veel aanzien als methode om je lichamelijk en mentaal jong en vitaal te houden en wordt afgestemd op de behoeftes en mogelijkheden van de cliënt.

een impressie...(you-tube)

triggerpoint therapie eindhoven De triggerpointmethodiek wordt toegepast op spierknopen oftewel triggerpoints met voorspelbare afgeleide pijnpatronen.

Een triggerpoint is een lokale verkramping in de spierbuik en voelt aan als een strengetje met in het midden een pijnlijke knoop. Het gevolg is een tekort aan zuurstof en voeding en een ophoping van afvalstoffen. De pijn wordt afgeleid naar andere gebieden in voorspelbare patronen.

Het gevolg is een verkorte spier. Als voor een beweging meerdere spieren gebruikt worden, kan een verkorte spier de beweging beperken en ervoor zorgen dat andere spieren gaan compenseren. Bekende voorbeelden zijn spanningshoofdpijn vanuit nek en schouders en ischias, waarbij uitstraling vanuit rug of bil in het been zijn te voelen.

Van belang is dat u zich realiseert dat de behandeling dagelijks met regelmaat herhaald moet worden. Als triggerpoint coach ben ik de begeleider, die u leert hoe u de triggerpoints thuis kunt behandelen en met u de klachtonderhoudende factoren doorneemt. Het kost niet veel tijd. Eventuele hulpmiddelen kunt u in de praktijk aanschaffen.

uitleg triggerpoint (you-tube) | symptomchecker (eng)

chinese dry-needling eindhoven Energie in de meridianen uitbalanceren door de 7 meesterpunten en triggerpoints behandelen

Volgens de Oosterse Kijk op het lichaam stroomt de levensenergie door 12 hoofdmeridianen, welke in contact staan met zaken als organen, zintuigen, emoties e.d. Er kunnen blokkades optreden, een teveel of te weinig aan energie. En dat is de trigger dat gezondheidsproblemen ontstaan, zoals verzuring, fybromyalgie, algehele malaise, hoofdpijn, migraine, stress, slechte doorbloeding, hoge bloeddruk, hevige menstruatie, allergieën etc.

Door het aanprikken van de volgende meesterpunten wordt de energie uitgebalanceerd. Dat zijn Galblaas 20, Galblaas 21, Dikke Darm 4, Maag 36, Milt 6, Blaas 23 en Lever 3.

Een andere toepassing is het aanprikken van triggerpoints. Een triggerpoint is een pijnlijke spierknoop met eigen uitstralingsgebied. Door Chinese Dry Needling lost de spanning op. Deze techniek wordt tijdens een massage toegepast en geeft vaak direct verlichting, mits goed toegepast.

Contra-indicaties: zwangerschap, heftige emotionele disbalans (schizofrenie, bi-polair, borderline), koorts, littekens, kanker, ernstige hartklachten en recente operaties <9 mnd.

Deep tissue massage Eindhoven Deep Tissue Massage is een zeer diepe bindweefselmassage toegepast bij chronische spierspanning

Deze zeer diepe bindweefselmassage is gericht op chronische spierspanning. Bindweefsel zit om al je spieren, gewrichten en organen heen. Door chronische spierspanning kan het bindweefsel gaan verkleven, waardoor minder zuurstof en bloedtoevoer uiteindelijk voor verkramping, pijn en verminderde bewegingsvrijheid van de onderliggende spier zorgen. Deze stevige massage is geschikt voor:
- mensen met chronische spierspanning in nek, schouders en de lage rug of armen.
- mensen met RSI-achtige klachten
- mensen met een taaie huidstructuur
- mensen met een chronische spierspanning door sterke negatieve emoties die niet geuit worden (zoals angst, woede)
- mensen met spanningshoofdpijnen

Door het gebruik van onderarmen, knokkels en ellebogen worden de vastzittende spieren en bindweefsels op diep niveau los gemaakt. Dit betekent niet automatisch dat deze vorm van massage pijnlijk is. De cliënt communiceert met de masseur op zoek naar de de grens wat je nog net kunt hebben, maar altijd op het niveau dat je nog steeds kunt ontspannen. Door naar het gebied te ademen, aanwezig te zijn en de afwisseling met zachte energie. De meeste lichamelijke klachten komen voort uit spierspanning en zijn met Deep Tissue technieken perfect te behandelen. Na één behandeling kun je soms al verbetering voelen.
Ondersteunend kan ooracupuntuur worden toegepast (protocol voor bv stress en het spierontspanningspunt)

Bindweefselmassage Eindhoven Het gevoel dat u een te strak jasje aan hebt?

Bindweefsel is het rekbare steunweefsel dat alle onderdelen van je lichaam bij elkaar houdt en steun geeft aan de organen en beschermt ze. Het verbindt je huid en met je spieren en zorgt voor isolatie. Uitgeputte bijnieren, slapen op een slecht matras, chronische gebrek aan beweging en langdurige stress hebben een impact op de conditie van je bindweefsel. Het kan gaan verkleven en het gevoel geven dat u een te strak jasje aan hebt en uw bewegingen beperken. Afvalstoffen hopen zich op in het bindweefsel en de fascia. Losmaken van de verklevingen, met name op de rug, is pijnlijk, maar ook bevrijdend. Yin Yoga en bindweefselmassage kunnen de doorbloeding stimulieren en de ontstekingen en verklevingen verminderen. Qua voeding is het weglaten van varkensvlees en geraffineerde producten af te raden. Positief effect hebben het eten van groenten, volle granen, zilvervliesrijst, peulvruchten, bonen, walnoten en amandelen en het drinken van geitenmelk. Supplementen als Glucosamine, Magnesium, Vitamine C en MSM(zwavel) kunnen bijdragen aan een gezond bindweefsel.

Cellulite is ander voorbeeld van bindweefselverklevingen. Anti-cellulitemassage kan het aanzicht een heel stuk verbeteren. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen, dat hier geldt: "Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden" Want vooral de eerste paar keren zijn pijnlijk. Als de verklevingen in het bindweefsel door speciale manuele technieken zijn losgemaakt, is het te doen. En het resultaat mag er zijn! Vanwege de hoeveelheid afvalstoffen die vrijkomen worden per keer twee zones behandeld (bovenbenen voor en achter, buik, heupen en middenstuk). Voor een goed resultaat dien je uit te gaan van een traject van 10 behandelingen (2x per week).Gewerkt wordt aan een betere huidstructuur, zonder verklevingen en putjes. Bijkomend voordeel is dat je door de verbeterde huidstructuur cm's in omvang kunt verliezen. Behandeling duurt 40 min en bestaat uit het
- het opwarmen van het weefsel door massage
- het losmaken van de verklevingen door aantal speciale grepen
- het kneuzen van de vetcellen door tapotages
- het plukken van de huid om de huidlagen los te maken
- het naar de oppervlakte trekken van afvalstoffen door middel van een cuppinglas,
- zodat ze door het lymfesysteem kunnen worden opgeruimd.
- het aanbrengen en laten intrekken van een verkoelende pakking met folie
- masseren nier- en blaasmerdiaan of hoofdmassage
- het verwijderen van de pakking en inmasseren van een voedende creme.

Om het resultaat vast te houden dient de bindweefselmassage met regelmaat herhaald te worden. Het is geen wondermiddel, maar een aanvulling op gezond eten, een gezond gewicht, veel drinken en genoeg bewegen.

Ook littekenweefsel kan veel zachter worden door bindweefselmassage.

Interessante you-tube-film over fascia

Therapeutische Massage Eindhoven Behandeling van een reflexzone heeft effect op organen en gebieden die daarmee in verbinding staan. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd, door gebruik te maken van allerlei technieken.

Door een goede opbouw wordt de doorbloeding van spieren verbeterd en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd. Ook de circulatie van lymfevocht kan gestimuleerd worden. Basistechnieken en speciale aanvullende technieken komen hierin samen. Reflexzones, drukpunten en triggerpoints kunnen worden meegenomen, afhankelijk van de klacht. Bij massage komt het hormoon oxytocine vrij, waardoor stress en spanning verminderen. Massage is voor iedereen en alle leeftijden, maar er kunnen contra-indicaties zijn.

Je fysieke lichaam, je gevoelens, emoties, gedachten, verlangens en overtuigingen hebben invloed op elkaar. Ze vormen samen een evenwicht. Je lichaam geeft een signaal als er iets uit balans is. Het leren herkennen en daar aandacht aan geven is belangrijk. Het negeren van een signaal kan klachten doen ontstaan. Door de aandacht naar binnen te brengen is er ruimte om spanning en ontspanning waar te nemen.

voedingtips eindhoven Informatie over:
Voeding als medicijn
Uitleg chinese voedingsleer
Ontzuren en ontgiften

Elke cel van je lichaam wordt opgebouwd uit bouwstenen die je tot je neemt via eten en drinken. Voor een uitgebreide uitleg over wat goede voeding inhoudt wil ik je verwijzen naar de website Voedingscentrum. Er zijn veel inzichten over wat goede voeding is. Neem als uitgangspunt dat goede voeding vooral ook volwaardige voeding is die je goed verteert en goed op kan nemen.
Voeding als medicijn
Het belang en de draagkracht van voeding bij herstel en het algemeen welzijn staat buiten kijf. Er is een aanvullend voedingsadvies voor verschillende aandoeningen, gebaseerd op het boek "Voeding als Medicijn" van Rob Oppedijk. Staat uw aandoening in het lijstje en wilt u er meer over weten vraagt u er dan naar. Ik vertel u er graag over.
Chinese Voedingsleer
Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde kijkt men vanuit een ander gezichtspunt naar voeding. Een korte uitleg vind U hier.
Ontzuren en Ontgiften
Veel klachten komen doordat uw pH-waarde niet goed is door een teveel aan afvalstoffen en toxinen. U kunt dit zelf testen met urinestrips die u apotheek of drogist kunt kopen. Zelf kunt u er het een en ander aan doen. Een korte uitleg vind U hier
Ondersteunend kan ooracupunctuur worden toepast (protocollen voor bv voedselintolerantie of prikkelbare darm syndroom)

ooracupunctuur/oorreflexologie eindhoven "In het oor projecteert de hele mens" - dr. Paul Nogier, grondlegger auricolotherapie (1908-1996)

Oorreflexologie is een moderne, westerse therapie. De oorsprong is chinees maar de franse arts Dr Paul Nogier legde in de jaren 50 verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. Elk lichaamsdeel, elk orgaan, elke functie heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp.

Oorreflexologie kan worden ingezet voor een groot aantal aan, zowel psychische als somatische, klachten Het is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van acute en chronische pijnklachten aan o.a. het bewegingsapparaat.

Te behandelen klachten zijn oa:

 • Acute en chronische pijn aan het bewegingsapparaat, zoals pijn in de rug, SI-gewricht, nek, schouder, tenniselleboog etc.
 • Hormoon gerelateerde klachten, zoals menstruatieklachten, overgang, PMS, schildklier etc.
 • Psychische aandoeningen, zoals angststoornissen, depressie, stress, slaapstoornissen en verslavingen etc
 • Luchtwegproblemen, zoals sinusitis, astma, hyperventilatie etc
 • Spijsverteringsproblemen, zoals maag- en darmproblemen, obstipatie, diarree, ziekte van chrohn, colitus ulcerosa, misselijkheid etc.
 • Allergieën, zoals hooikoorts en eczeem etc.
 • Stressgerelateerde klachten, zoals burnout en stress.
 • Hoofdpijn bijv. spanningshoofdpijn of migraine
 • Hoge spierspanning in de nekregio, peesontsteking schouder, frozen shoulder
 • Rug, heup en knie klachten
 • Ondersteuning bij afvallen
 • Ondersteuning bij stoppen met roken
 • Pijnbestrijding
In mijn praktijk wordt ooracupunctuur gebruikt als aanvulling op de behandelingen, indien gewenst. Dit kan met naaldjes maar ook met metalen bolletjes of zaadjes. Ik gebruik een combinatie van Chinese en Franse punten.

Chinese Bone Setting Eindhoven Chinese Bone Settings voor een grotere range-of-motion (bewegingsvrijheid).

Tijdens een behandeling Chinese bone setting worden botstructuren met de hand gemanipuleerd. Het is een geheel veilge methode. Middels trekken, duwen, re-positioneren, stabiliseren, fixeren en houdingscorrecties kunnen veel klachten worden verholpen. Denk aan beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit, RSI, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, tennis- en golfarm en het carpaal tunnel syndroom. Chinese bone setting of Zheng Ghu vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).Dit gebeurt als onderdeel van een massage.

Ter ondersteuning kan via ooracupunctuur een pleisterje met een gouden bolletje op twee punten worden geplakt om het lichaam te stimuleren het resultaat vast te houden.

stresscounseling eindhoven "Het belichamen van stress" kun je afleren. Hoe krijg je je veerkracht terug, ook al verdwijnt de veroorzaker van de stress niet.

Soms wordt veel van je gevraagd en verwacht. Als de balans tussen draaglast en draagkracht verstoord is, kan dit leiden tot stress.

Stress geeft een reactie in de hersenen, waardoor meer adrealine wordt aangemaakt en daardoor cortisol. Zodra het stressmoment over is, komt het lichaam weer tot rust. Ook al gaat de stressreactie door kan je lichaam de hoge druk toch nog wel een tijdje aan. Wanneer na een tijd veerkracht minder wordt, gaat de spanning zich uiten in lichamelijke klachten.

Het 'belichamen' van stress kun je afleren Daar is bewustzijn voor nodig, wat zijn jouw triggers en wat doet stress met je?. Ermee om leren gaan.... dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met zowel het achterhalen en bestrijden van de oorzaak als het met het leren ontspannen, kan een stresscouncelor je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. In de regel zijn 5 gesprekken voldoende.

Na afloop van het gesprek kunnen aansluitend de vastzittende spieren worden los gemaakt. Op die manier kun je zowel je geest als je lichaam helpen herstellen.
Ondersteunend kan ooracupuntuur worden toegepast (protocollen voor bv stress, depressie, angst, nervositeit of verhoogde spierspanning)

manuele lymfedrainage eindhoven Zachte pompende bewegingen stimuleren het lymfesysteem en dat heeft effect op de vochthuishoudding

Manuele lymfedrainage is een rustige, zachte, pompende massagetechniek, ontwikkeld door Dr. Vodder. Er wordt gewerkt met rustige huidverschuivingen met een "druk" fase en een "drukloze" fase. De drukfase opent de kleinste lymfevaatjes vlak onder de huid die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase sluit de lymfevaatjes, waarna de lymfe verder kan worden afgevoerd. Na zuivering wordt de lymfe opgenomen in de bloedbaan of via de urine uitgescheiden.

Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert. Het menselijke lichaam bestaat voor 70% vocht, dat zich bevindt in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Elke lichaamscel heeft een volledige stofwisseling, waarbij aanvoer en afvoer van allerlei stoffen noodzakelijk is.

Het lymfestelsel, waar vele lichaamsprocessen zich afspelen, speelt een belangrijke voedende, zuiverende en drainerende rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen.

De manuele lymfedrainage is speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfe-oedeem. In perioden van lijnen, ontzuren, ontgiften, colonhydrotherapie of verminderde weerstand werkt het ondersteunend. Manuele Lymfedrainage werkt op het parasympatische zenuwstelsel, het maant het lichaam tot rust. Daarom ook heel goed toe te passen bij overbelasting.
Ondersteunend kan ooracupunctuur worden toegepast.

Dorn en Breuss Eindhoven De Dorn & Breuss methodiek kan ingezet worden bij klachten die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

Het is milde correctie van beenlengteverschil, wervelkolom en gewrichten. De methode is ontwikkeld door Dieter Dorn in Duitsland en heeft zijn waarde inmiddels bewezen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten, bekkenscheefstand en scheef staande wervels in de wervelkolom met een zachte beweging te corrigeren. De behandeling start met de bepaling van het natuurlijke beenlengteverschil, welke kan zijn onstaan doordat een been niet meer optimaal in de kom van het heupgewricht ligt. Er ontstaat door zo'n beenlengteverschil een scheefstand in het bekken, wat een spanningsveld veroorzaakt in het bekkengebied en de hele wervelkolom. Vervolgens vindt correctie plaats van het SI gewricht, bekkenscheefstand, de wervelkolom, schouders, nekwervels, sleutelbeen en armgewrichten. De behandelaar geeft weerstand tegen de zijkant van de wervel met de duim tijdens een pendelbeweging die door de klant word uitgevoerd. Dit gebeurt binnen de grenzen van het lichaam, niets zal worden geforceerd. De Dorn behandeling duurt 30 min. Na de correcties kunt u kiezen voor een Breuss massage van 30 minuten. Een zeer ontspannende rugmassage die diep energetisch doorwerkt en waarbij Johannesolie wordt gebruikt. Na de behandeling nemen we door welke oefeningen de behandeling kunnen ondersteunen. Na maximaal 3 behandelingen kunt u een duidelijke verbetering verwachten.

Fibromassage Eindhoven Fibromassage is speciaal ontwikkeld voor mensen met Fibromyalgie.

Fibromyalgie is een reumatische aandoening, ook wel weke-delen reuma wordt genoemd. De pijn wordt vooral gevoeld in spieren, spier- en gewichtsaanhechtingen in het hele lichaam. De klachten kunnen gepaard gaan met slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en stijfheid. De oorzaak van Fibromyalgie is nog onduidelijk, al zijn sommige factoren wel bekend zoals de complexe relatie tussen psyche (geest) en soma (het lichaam), hormoonschommelingen en stressgevoeligheid. Fibromyalgie openbaart zich vaak na een langdurige periode van lichamelijke- of geestelijke stress. De Fibromassage is een therapeutische massagevorm. Doordat men gevoeliger is geworden voor de pijnprikkels die naar de hersenen worden gestuurd, wordt er gewerkt op het tot rust brengen van het sympatisch zenuwstelsel. De focus is op de 18 tenderpoints van het lichaam en meridiaanstretching. Het is een zachte massage, waarbij de cliënt uitgenodigd wordt om tegendruk te geven en zo de controle in handen te houden. Elke behandeling duurt maximaal 30 minuten. Aanbevolen wordt om de eerste drie keer wekelijks te komen. Daarna om de maand. De Fibromassage heeft als doel pijn te verlichten. Op den lange duur zal de massage de klachten verlichten en neemt je vitaliteit toe. Het is belangrijk te beseffen dat het tijd nodig heeft voordat de Fibromassage effect heeft. In de gewenningsperiode zal de massage de ene keer meer effect hebben dan de andere keer. Soms nemen de pijnklachten toe en ervaar je napijn. Belangrijk is dan om door te zetten en daarmee de belastbaarheid te vergroten. Naast de massage is het van belang om voldoende te blijven bewegen. Het is gebleken dat regelmatig bewegen de pijn tegengaat en de belastbaarheid vergroot. Ook wordt er gekeken naar de verzuring van het lichaam en worden daar richtlijnen voor gegeven.
Ondersteunend kan oorreflexologie worden toegepast (protocol fibromyalgia)

Hoofdmassage Eindhoven Vaak last van hoofdpijn? De spieren die dit veroorzaken worden uitgebreid behandeld.

Deze massage is vooral bedoeld voor mensen die last hebben van spanningen in de nek en schouders of last hebben van hoofdpijn. Deze massage ontspant en maakt rustig. Een hoofdmassage duurt 30 minuten. Daarbij wordt het hoofd, de nek, het gezicht, decolleté en de bovenrug meegenomen. Wie erg druk in het hoofd is of veel stress heeft, heeft de neiging om de spierspanning op te slaan in nek en schouders. Dan kunnen triggerpoints (spierknopen) ontstaan, die ervoor kunnen zorgen dat pijnklachten steeds terugkomen. Er kan aandacht worden besteed aan de onderhoudende factoren. Welke bewegingen/houdingen zorgen ervoor dat de klachten blijven bestaan? Hoe kunt u zelf een eventuele triggerpoint behandelen, welke stretch is geschikt en welke oefening maakt de spier sterker.
Ondersteunend kan ooracupuntuur worden toegepast (protocol hoofdpijn/migraine)

tok sen eindhoven Tok Sen betekent "het vrijmaken van de energielijnen" in Thai.

Deze techniek vindt zijn oorsprong in het Chiang Mai gebied in het Noorden van Thailand. De kennis van deze oude massagevorm is 5000 jaar lang van mond tot mond overgebracht. Met name in boerenfamilies, waar men elkaar na een dag hard werken een Tok Sen behandeling gaf.

De behandeling bestaat uit het opwarmen van het lichaam door middel van strekkingen uit de Thaise Yogamassage, waarna de sen-lijnen behandeld worden met duimdruk. Daarna wordt zachtjes en ritmisch op de lijnen en acupressuurpunten getikt met de houten hamer en beitel om geblokkeerde energie vrij te maken em spierspanning te doen verminderen.

Normaal gesproken geven de hersenen een seintje aan een spier om te ontspannen ná inspanning. De overdaad aan prikkels zorgt er uiteindelijk voor dat een spier met een verhoogde spierspanning de spanning loslaat. De vibraties werken diep door op de fascia en de spieren.

impressie...(you tube)

body drum release eindhoven Is it just drumming the body?.....

Via de Body Drum Release (BDR) methode wordt door afwisselend trommelen op de linker en rechter lichaamshelft van de cliën zenuwprikkels tussen linker en rechter hersenhelft gestimuleerd. Zo wordt een vergelijkbare stimulatie in de hersenen bereikt als tijdens de REM-slaap, de fase tijdens de slaap die bedoeld is voor verwerking en integratie van psychische processen. Het is een laagdrempelige manier om informatie uit het onderbewustzijn in het bewustzijn te krijgen.

In de eerste instantie wordt er 5 minuten getrommeld op de schouders, afgewisseld met een kort gesprekje over wat er gaande is. Bij de volgende trommelrondes kan er ook getrommeld worden op andere delen van het lichaam, zoals hoofd, rug, voeten, knieën. Een totale behandeling duurt ongeveer een uur en bestaat uit 2 fases.

In de eerste fase wordt er opgetrommeld. Deze fase duurt het langst en bestaat uit meerdere 5 minuten sessies met tussendoor een kort gesprekje. Dit is de stimulatie-, verwerkings- en integratie fase. Mogelijk komen er in deze fase gedachten en beelden op gang die inzicht geven. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt.

In de tweede fase wordt er ingetrommeld. Dit is de slot fase waarin een nieuwe gedachte, veranderd inzicht of besluit, voortkomend uit fase 1, geïntegreerd wordt. Dit wordt gedaan door een trommelsessie van een paar minuten van boven naar beneden over het hele lichaam. Hierbij houdt de cliënt zijn aandacht bij de nieuwe gedachte terwijl en wordt getrommeld.

Bijkomende effecten zijn een diepe ontspanning en verruimd bewustzijn. Bovendien komt de cliënt beter in contact met zijn gevoel en wordt de intuïtie en creativiteit geprikkeld. De positieve effecten zijn vaak direct waarneembaar. Het werkt door in de daarop volgende periode en de resultaten worden vaak zelfs nog beter. Bovendien kan er altijd een vervolgsessie worden afgesproken.

Body Drum Release leidt tot loslaten van stress, meer zelfvertrouwen en beter weet wat je wilt. Integratie van gedachten, gevoel en lichaamsbewustzijn wordt bevorderd waardoor meer eenheid en kracht wordt ervaren. De afwisseling van het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van BDR. Alle andere methoden die in de praktijk worden gebruikt kunnen met BDR worden gecombineerd en worden daardoor effectiever.

BDR is verwant aan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), dat wetenschappelijk is onderzocht en wijdverbreid gebruikt wordt bij de behandeling van trauma’s en angsten. De methode is rond 2000 ontwikkeld door Peter Krijger en is naast EMDR gebaseerd op de psychotherapie van de psychiater Wilhelm Reich, massage, cognitieve gedragstherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Hypnotherapie en Kinesiologie.

Orgaanmassage Eindhoven Chi Nei Tsang is het masseren van de organen in de buik.

De taoïsten zagen de buik als het centrum van Chi (levensenergie) en ontdekten dat door negatieve en onverwerkte emoties de energie stagneert.

In onze buikorganen worden naast voedsel ook emoties en gedachten verteerd. Ieder buikorgaan heeft zijn eigen emotionele functie (boosheid, irritaties en over grenzen gaan geeft spanning in de lever en galblaas, angst en stress in de blaas en nieren, je zorgen maken en (gebrek) aan zelfvertrouwen slaan op maag en milt, verdriet en onverteerbare zaken niet los kunnen laten slaan op dikke darm en longen, kwetsbaarheid en dingen die moeilijk te verteren zijn slaan op hart en dunne darm. Andere oorzaken voor blokkades zijn teveel werken, stress, ongelukken, drugs, operaties, toxines, slechte voeding en slechte houding.

Chi Nei Tsang is een massagetechniek waarbij de buik en de interne organen gemasseerd en gestimuleerd worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd, de opgeslagen afvalstoffen komen vrij en de energie kan weer vrij stromen naar de rest van het lichaam.

Chi Nei Tsang werkt goed bij het prikkelbaardarmsyndroom en obstipatie, het ondersteunt bij het verwerken van emoties, biedt vaak een oplossing voor onbegrepen buikklachten en is een geweldige detoxmassage.

De behandeling vindt plaats op een massagetafel. Alleen de buik wordt ontbloot. Chi Nei Tsang kan ook een onderdeel zijn van een Thaise Yogamassage.

Contra-indicaties: Kanker, MS. AIDS of andere ernstige degeneratieve ziektes, extreme zwakte en serieuze emotionele of mentale labiliteit. Niet bij zwangerschap.

Ondersteunend kan oorreflexologie worden toegepast.

Advies Magnesium Eindhoven Magnesium speelt een sleutelrol in meer dan 300 lichaamsprocessen.

Veel mensen halen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet uit hun voeding, doordat het magnesiumgehalte in voedingsmiddelen de laatste 50 jaar aanzienlijk verminderd is of dat er niet genoeg kan worden opgenomen. Het lichaam kan geen voorraadje aanleggen en teveel magnesium wordt uitgeplast.

Een tekort kan ook ontstaan door een verhoogde behoefte door stress, intensief sporten, slechte voeding, slechte absorptie, hormonale onbalans, alcoholgebruik, geneesmiddelengebruik, zwangerschap, overgang of hooggevoeligheid om maar een aantal dingen te noemen.

Typische fysieke klachten die te wijten zijn aan magnesiumgebrek zijn problemen met energie en herstel, huidaandoeningen, zenuwprikkelgeleiding, hormonale onbalans (menstruatie- en overgangsklachten) hart- en vaatziekten, bloedsomloopstoornissen, hoofdpijn en migraine, gewrichtsklachten en spierkrampen (vooral in de benen),

Typische mentale klachten die te wijten zijn aan magnesiumgebrek zijn problemen op het gebied van de gemoedsrust, mentale gezondheid, mentale helderheid, hooggevoeligheid, stress

Er zijn een aantal Magnesiumsoorten. Sommige worden oraal ingenomen, andere worden opgenomen via de huid. Ik kan u vrijblijvend advies geven in welke soort, in welke dosis en in welke frequentie u die zou kunnen nemen.

Contra-indicaties: Bij een verminderde nierfunctie, hartblok (een storing in de prikkelgeleiding van het hart) en neuromusculaire aandoeningen dient magnesiumsuppletie, indien mogelijk, enkel te geschieden onder medisch toezicht.