Visie

Holistische kijk


De benadering is holistisch op basis van elementen als energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Het fysieke lichaam, de geest, emoties en gedachten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Spanning uit zich in het lichaam. Het lichaam biedt een prachtige ingang om de balans weer te herstellen. De toegepaste technieken zijn gebaseerd op een gecombineerde kennis van de duizend jaren oude traditionele Oosterse behandeltechnieken uit Thailand en de Traditionele Chinese Geneeskunde, westerse lichaamsgerichte technieken en kennis van de Westerse anatomie en pathologie.

Doel is het terugvinden van de balans en zo te zorgen voor lichamelijk en geestelijk welbevinden. Hierbij kunnen fysieke, geestelijke-, gevoels- en spirituele aspecten (zingeving) aan bod komen.


Dit kan door een fysieke benadering van de klachten door gebruik te maken van alle methodieken die beschikbaar zijn, vergroten van lichaamsbewustzijn, het in ontspanning brengen van het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogen wordt versterkt, door gesprekken over wat er speelt en/of door het “lezen” van het lichaam, het voelen en verhelpen van blokkades en de terugkoppeling van wat dat in de Traditionele Chinese Geneeskunde zou kunnen betekenen.

Voor uw eigen stuk kunnen adviezen worden gegeven op het gebied van klachtonderhoudende factoren, oefeningen, ontzuring, emotiemanagement en stresshantering.

We benadrukken dat de behandeling geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg is, maar als aanvulling kan worden ingezet. Bij twijfel graag uw eigen arts/behandelaar contacteren.